diumenge, 22 d’abril del 2018

Resum assemblea AMIPA 16 d'abril de 2018

El passat dilluns 16 d'abril de 2018 vàrem celebrar Assemblea de l'AMIPA amb l'assistència dels membres de la Junta i vuit famílies més del centre on vàrem tractar el següents punts:
1. Revisió dels comptes: Na Cristina ens va posar al dia en quant a la comptabilitat de l'Associació. En aquest moment hi ha al compte 5800€ aprox. i s´han cubert despeses dels autocars per excursions, guarderia de les xerrades per a famílies, diferència a cubrir dels serveis, etc.... Cal ressaltar que aquest any és el primer que les extraescolars (patinatge) deixa benefici a l'AMIPA.
2. Revisió dels serveis: vàrem explicar el canvi de monitores que hem viscut aquests mesos i s'ha fet una revisió dels serveis. No hi ha cap comentari, queixa ni suggerència a fer.
3. Propostes de formació i xerrades:
- Convidada a lèntrega de premis i celebració de Sant Jordi, amb la col·laboració de Solidaritza't i S'Altra Senalla que ens duen el contacontes “L’ós que abraçava els arbres”, ludoteca solidària i berenar de Comerç Just i Producte Local per a tots els assistents. És una activitat gratuïta i oberta a tot el poble. Dimecres es reuneix el Club de Lectura i tindrem el nom dels premiats al concurs. Agraïm la col·laboració de la Llibreria Drac Màgic, Llibreria Quart Creixent i a l'Ajuntament de Costitx en els premis.
- La propera xerrada per a pares serà al maig sobre Igualtat de la mà de Solidaritza't. Informarem més endavant a través del whatsapp. També hem de contactar amb Agustí Puigserver per xerra sobre nous models d'educació.
- S'informa de l'activitat que es celebrarà al centre per a celebrar Sant Jordi durant la jornada escolar. Tracta d'una biblioteca humana on diferents persones exposaran la seva experiència i vivència de la sostenibilitat entre les persones i la Terra. Convidam als assistents a ajudar-nos a trobar persones majors que puguin explicar com es vivia de forma respectuosa amb la natura no fa tants anys. Na Maria Inmaculada i n'Eva s'ofereixen per proposar als seus pares. Aquesta idea, de la biblioteca humana, és un format que ens va proposar na Laura de Solidaritza't que veiem molt interessant i esperam que agradi molt als alumnes.
- Na Belen exposa la proposta de crear un grup de mares i pares interessats en l'educació del seus infants que es comprometin a fer una feina en equip de forma continuada, treballant diferents temes que preocupin a les famílies, seguint un guió o un llibre adequat i amb la possibilitat de convidar experts en els temes que es tractin per aprofundir i aclarir dubtes. La idea és poder compartir inquietuds i trobar recolzament entre les famílies. La proposta té bona acollida i es demana que es presenti un projecte i al setembre fer la crida a les famílies i formar el grup.
- Unit al punt anterior, hem xerrat amb na Sonia de tronbar un espai als llibres de la biblioteca escolar destinats als pares sobre diferents temes i que ara mateix es troben sense ús. Enguany s'ha conformat un comité de mestres que es formen per potenciar la biblioteca. Xerrarem amb ells per traspassar aquests llibres i trobar un racó on els pares puguin accedir a ells, a través de l'AMIPA, potser.
- Na Sonia, mare de na Lila i en Lluc, ensha fet arribar una proposta per a realitzar un curs de 1rs auxilis d'una duració de 4 hores. Té un cost de 20€/asistent i necessita un mínim de 15 persones per a la realització. Quedam en que el proposarem a les famílies i a tot el poble per dur-lo endavant  un dissabte del mes de maig.
- Des de la Libreria Drac Màgic ens han proposat fer la venda de llibres de pricipi de curs amb ells. És una proposta a estudiar i concretar. A tots els assistents els hi sembla bé.
- Proposam fer venda de coques la vetllada de la Fira. Seria deia 30 capvespre. Passarem whatsapp per conèixer interés i participació. Creiem és una bona oportunitat per guanyar uns diners per l'AMIPA ja que hi ha molta gent al poble, costitxers i foranis.
Na Maria Inmaculada proposa, per a anys propers, fer un taller de cuina amb anterioritat i preparar, per exemple panades, congelar el que es faci i aprofitar-ho per a la venda de Fira.
4. Posada en comú de les impressions de la convivència a l´escola entre alumnes, mestres i famílies: Avançat ja el curs ens van arribant comentaris i opinions de famílies i volíem saber si hi havia propostes a fer en aquest sentit, ja fos pel que ens arriba de part dels infants o dels pares. Creiem que és molt important col·laborar i proposar solucions per a resoldre qualsevol conflicte.
Va ser un punt molt variat en el que van sortir propostes per passar a projecte, per seure amb Ajuntament i amb vosaltres, com la remodelació del pati. Molts pares van considerar que gran part dels conflictes que hi ha entre els nins són per culpa del futbol, del temps de pati. N' Isabel ens va convidar a observar el pati i veure a què convida l’espai. Clarament t’indueix cap al futbol. Creiem, com a pares, que és necessari que els nins connectin amb altres jocs i activitats que desenvolupen altres valors i no són font de conflictes. I va sorgir la proposta de remodelar, repensar el pati creant espais que condueixin a un altre tipus de joc, que siguin d’esbarjo però no de nervis i discussions, i fer-ho amb la col·laboració activa de les famílies. Això planteja varis problemas: el pati és l’únic espai on es pot fer educació física i és espai municipal on freqüentment els joves van a jugar a futbet i s’organitza el torneig a l’estiu.
És un tema que volem desenvolupar, xerrar amb tots els implicats, i que creiem podría produir un canvi molt gran en les relacions dels infants. Quedam d'acord en que es desenvoluparà i anirà treballant aquest punt trobant la implicació de tota la comunitat educativa.
 Per altra banda es va demanar una reflexió al claustre sobre el tema del to de veu a clase i dels “càstigs”, el quedar-se fora pati…. Potser perquè ja som bastants els pares que anem treballant i intentant controlar aquests aspectes a casa, creiem que hauríem d’anar més acordes i trobar coherència entre el que treballam a casa i el que es treballa a l'escola.
5. Precs i preguntes: una manera nouvinguda d'aquest curs va comentar que li semblava extrany que els nins no tinguessin deures per fer a casa, ja que al centre d'on venien la quantitat de deures era nombrosa i la tutora es mostava bastant estricte a la classe, pel que vam entendre. Varem compartir amb ella l'experiència, opinions i sol·licitud sque les famílies del nostre centre havien anat fent al claustre durant aquests anys. Moltes famílies es van mostrar molt agraïdes de que aquest curs ja sigui notable i bastant generalitzat el baix volum de deures dels infants, que no lleva no tenir hàbit d'estudi ni curiositat per seguir ampliant coneixements el temps que els nins són a casa.  Sorgeix la proposta de consensuar entre tot el claustre el tema dels deures, càstigs perquè no depengui de la tutora d'aquell any, per exemple.
Dues mares que pertanyen a l' Associació de Veïns Caps de Bou ens conviden a totes les famílies a participar d'una jornada de neteja a les navetes dels Turassots dia 2 de juny, seguint les indicacions dels arqueòlegs que realitzen les temporades anuals de manteniment i neteja. Farem la convidada extensible a totes les famílies per whatsapp més endavant.

 Com veieu, hi ha moltes idees, molta feina a fer i esperam poder comptar amb tots vosaltres per dur endavant tots aquests projectes per junts anar construint un món millor, començant pel nostre entorn. Moltes gràcies, sobretot als assitents!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada