divendres, 1 de setembre del 2017

Resum activitats extraescolars curs 2016-2017


Bon dia!!!!
Perdonau el retràs, l´estiu ha passat volant i no ens ha deixat avorrir-nos!


MEMÒRIA D'ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2016-2017


1.             VALORACIÓ GENERAL DEL SERVEI
Durant aquest curs s´han oferit activitats extraescolars des del mes d´octubre de 2016 a maig de 2017 ambdós inclosos.
En general el servei oferit es valora de manera positiva, ajudant a la conciliació familiar tant necessària per algunes famílies del centre i crear un espai educatiu, de creixement pels alumnes amb un entorn agradable i disfrutant de cada activitat. Enguany ha estat un curs diferent ja que s´oferien noves activitats, sobretot esportives, no gestionades per AMIPA sinó directament per l´empresa ofertant, i el resultat ha estat excel.lent i les famílies s´han mostrat molt satisfetes.

2.             ACTIVITATS REALITZADES
Després de presentar totes les propostes a les famílies i de veure els usuaris interessats per a cada activitat, durant el curs s´ha realitzat:
DILLUNS de 16 a 18h: PSICOMOTRICITAT
DIMARTS de 17:30 a 18:30h: MUSIC TOGETHER
DIMECRES de 15:30 a 17h: JUDO
DURANT TOTA LA SETMANA: PÀDEL

3.             AVALUACIÓ PSICOMOTRICITAT
Aquesta activitat cerca el desenvolupament dels nins a través de diferents activitats creant un espai on cada nin es pugui expressar amb llibertat. És una activitat que presenta molt bona acollida i que esperam repetir el curs vinent. La monitra mostra una gran implicació en el creixement de cada nin fent una entrevista amb cada família a final del curs per exposar l´evolució i els trets que ella considera remarcables.
USUARIS: degut a la gran demanda i la diversitat dels sol.licitants es va decidir fer dos grups: de 16h a 17h grup de 9 alumnes d´infantil i 1r  de primària i de 17 a 18h grup de 6 alumnes de 2n a 6è de primària.
El preu de l´activitat era 15€/mes per nin, 25€/mes dos germans. Activitat gestionada per l´AMIPA (encarregada de cobraments i pagaments).
L´activitat s´ha desenvolupat a l´aula de psicomotricitat de l´escola i s´ha empleat material del centre i de l´AMIPA (coixins i construccions, ceres, paper, material manualitats,….)
MONITORA: Evelyn
 
 

4.             AVALUACIÓ MUSIC TOGETHER
Aquesta activitat cerca el desenvolupament dels niños a través de la música. S´introdueix als infants de 3 a 6 anys en el llenguatge musical amb els patrons tonals i rítmics interpretats amb el nostre principal instrument, el cos. Aquesta classe ofereix una experiència musical inspiradora per als nins. Els nins aprenen i expressen el ritme i la melodia formant els seus propis patrons rítmics i melòdics de manera imaginativa i interpretativa. A més s´introdueix als petits en l´aprenentage i ús de la llengua anglesa emprada en totes les cançons apreses.
USUARIS: és una activitat destinada al cicle d´infantil. Va iniciar amb 6 nins però per canvis necessaris per part de l´empresa (del dia de realització de l´activitat) van quedar 3 alumnes, dos de 3 anys i una de 4 anys. Encara que no és el més normal, el curs s´ha mantingut amb aquests tres nins i ha estat una experiència molt enriquidora per ells. Esperam poder repetir el curs que ve i augmentar el grup.
Adjuntam projecte de l´activitat.
L´activitat es va desenvolupar a l´aula de psicomotricitat i el material utilitzat l´aportà l´empresa (equip reproductor, instruments,…). Cada familia va rebre un llibret i cd al 1r i 2n trimestre per poder escoltar i participar de l´aprenentatge dels nins a casa.
El preu de l´activitat era 30€/mes. Activitat gestionada per l´empresa Espai Music Together.
MONITOR: Àngel Bonnin

 
5.             AVALUACIÓ JUDO
Aquesta activitat és dirigida per mestres del Dojo Muratore de Manacor. Aquest Club treballa amb l’idea del Judo com a “educació “:física, mental, moral i social .Per aquest motiu a les classes es veu el judo com un camí on poder exercitar-se física i mentalment i aprendre tota una sèrie de valors fonamentals per ala vida com poden esser: l´amistat, l´autocontrol, la constància , el coratge , el respecte....i molts més.
Els infants han disfrutat i après molt i és ben segur que l´any que ve tindrà continuïtat, amb algunes modificacions, potser, ja que el mestre ja ha proposat fer dues sessions setmanals d´una hora cada una tal com fan al club.
Els alumnes han pogut participar voluntàriament de diferents demostracions i competicions amb molts més judokas d´arreu de l´Illa
USUARIS: Aquesta activitat s´ha oferit a tots els cursos i ha tingut molt bona rebuda. Van començar 23 alumnes i han acabat el curs aprox. 11 alumnes.
Adjuntam projecte de l´activitat.
L´activitat es va desenvolupar a l´aula de psicomotricitat i el material utilitzat l´aportà l´empresa, inclosos els tatamis. Cada família es va fer càrrec del pagament d´una assegurança anual i de comprar el judogi.
El preu de l´activitat era 25€/mes. Activitat gestionada pel Dojo Muratora de Manacor.
MONITOR: Miquel Vanrell i Dani Domínguez







  6.             AVALUACIÓ PÀDEL
Aquesta activitat es va proposar per promocionar la pista de pàdel construïda l´any passat i per motivar als infants a practicar més esports (els anys anteriors les activitats extraescolars esportives es centraven en futbet i psicomotricitat). D´un principi moltes famílies van mostrar el seu interès per iniciar els infants al pàdel i s´ha mantingut un bon grup durant tot el curs disposat a  continuar aprenent.
Per a la correcta organització es van anar fent grups de 4 en 4 aprox. per poder treballar amb dues parelles durant una hora setmanal. Cal remarcar el gran interès i motivació que el professor ha mostrat i que ha sumat gran valor a l´activitat. Totes les famílies s´han mostrat molt contentes i amb ganes de reprendre el pàdel el curs que ve. Fins i tot es va celebrar una jornada de convivència en la que totes les famílies van veure jugar als niños a la pista, van dinar plegats i van disfrutar d´un bany a la piscina municipal.
USUARIS: és una activitat destinada als alumnes de primària i ha tingut una mitjana de 22 alumnes al llarg del curs.
El preu de l´activitat era de 15 €/hora (a repartir entre els participants del grup). Activitat gestionada directament pel profesor.
MONITOR: Pepet Jerez Sastre

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada