diumenge, 15 de setembre del 2019

PROJECTE MUSIC TOGETHER




“A Music Together creiem que la competència musical és tan bàsica per a la vida com caminar o xerrar”


 Music Together és un programa de música internacionalment reconegut per els nins des del naixement fins als 9 anys d’ edat.

Els pares, els professionals de la primera infància, tothom està implicat en el procés educatiu perquè som els seus models. Es va oferir per primera vegada al públic en 1987 i sempre hem estat pioners en el camp de la música en la primera infància amb programes d’ alta qualitat i innovadors en educació musical.

Tenim una certesa absoluta que els nins petits aprenen millor gràcies als potents models de conducta dels pares, mestres o cuidadors, en el nostre cas, quan estam fent música activament amb els nostres fills.

Avui en dia els nins experimenten la música passivament a través de dispositius mòbils, CD i TV, però la música és una habilitat vital bàsica, igual que caminar o parlar, que s’ha d’activar. El fet passiu d’escoltar música de diferents gèneres i estils és molt important però no és suficient per adquirir la competència musical bàsica, ens falta la part activa, ens falta parlar musicalment.

L’adquisició completa es produeix en un ambient de contacte físic amb la
música, amb els instruments, fent immersions musicals i sobretot en un
ambient de modelatge familiar. Nurtura musical.

 Objectius de Music Together

• Utilitzar la música com a eina de desenvolupament integral del nin a nivell social, emocional, motriu, cognitiu i del llenguatge des d’ una perspectiva
educativa, creativa, integradora i sobretot lúdica
• Donar als nins el millor regal per a tota la vida, l’ amor cap a la música
• Aconseguir ser músics de manera global utilitzant el cos com a instrument més primitiu per a produir ritmes i sons
• Potenciar l’ ús de l’ anglès amb cançons 100% en aquest idioma
• Treballar l’atenció, memorització i la concentració de les dinàmiques grupals
La nostra proposta va més enllà que portar un programa d’ educació musical per a la primera infància en un ambient musical ric, nosaltres cream vincle i
potenciam un lligam per a tota la comunitat escolar, el triangle; pares, centre i infants.
Beneficis de Music Together
El nostre enfocament per a l’ educació musical crea un entorn basat en el joc, apropiat per al desenvolupament del nin.
Com tots sabem i els estudis científics avalen els principals beneficis de la
música serien:
• Fomentar i ajudar al desenvolupament integral de l’infant
• Potenciar el triangle escola - família - infant, creant una comunitat activa
• La satisfacció personal per a un nen d’expressar o emetre musicalment un missatge a un grup i aquest ser captat i rebut pels altres
• Afavorir l’expressió corporal i el joc simbòlic a partir de la dramatització de les cançons
• Fomentar l’ aprenentatge cooperatiu a través del joc i la música com a vehicle
de comunicació

 Pla d’ estudis homologat

El nostre pla d’estudis permet oferir una educació musical orientada a la manera d’aprendre dels nins. Ells poden gaudir d’un ambient d’aprenentatge lúdic, musicalment ric, accessible per a la seva participació i sobretot, respectant els seus ritmes d’ aprenentatge.
Music Together pot formar part del currículum escolar, ja que ha estat implantat des del curs 2014-15 fins a l’ actualitat a centres de les Illes Balears.
El projecte va ser aprovat per la Conselleria d’ Educació de les Illes Balears amb un informe favorable per l´aplicació de Music Together realitzat per professionals qualificats com a Mestres de Música.
El nostre programa d’estudis es pot integrar en qualsevol entorn escolar, des de centres d’estimulació fins a escoles públiques, concertades o privades, fins i tot escoles municipals de música.

Estàs preparat per a un viatge musical? Incloure’ ns vol dir:
• Ajudar els nins a aprendre la música de manera apropiada pel seu
desenvolupament
• Donar suport al seu desenvolupament del llenguatge, cognitiu, social, emocional i físic
• Millorar les experiències a l’aula per als mestres, nins i la comunitat escolar
• Donar als pares maneres agradables i significatives per interactuar amb els seus fills
El nostre repertori musical, ric i divers inclou una mescla de cançons originals i cançons tradicionals des folk, jazz, blues, klezmer, latin, bossa nova, world music amb un total de 9 col.leccions diferents e independents en cicles de 3 anys on cada trimestre o quadrimestre treballam una col.lecció. D’ aquesta manera, totes les famílies estan exposades a una àmplia varietat d’ estils musicals internacionals dissenyats per oferir experiències variades en ritme, cant i multiculturalitat. La música és realment un llenguatge universal.

 Un nou món musical per als nins en edat de preescolar

Els nins de tres, quatre i cinc anys d’ edat estan plens d’idees i fermúsica amb ells és molt divertit.
Una sessió de Music Together és el lloc perfecte per a ells imaginar, improvisar, expressar la seva creativitat i relacionar-se amb altres a través de la música.
L’ exposició regular a un ambient ric musicalment amb les experiències apropiades per al desenvolupament fomenta les habilitats musicals del nostres fills, així com el seu creixement i desenvolupament en moltes altres àrees essencials per a l’ escola i la vida.

PRESCHOOL 3 - 8 ANYS COM ACTIVITAT EXTRAESCOLAR

Music Together Preschool com activitat extracurricular

El programa Music Together Preschool class és més actiu, tant físicament com verbalment que Family class. Els nins participen de forma més independent. Ens introduïm en el llenguatge musical amb els nostres patrons tonals i rítmics interpretats amb el nostre principal instrument, el cos.

Una experiència musical inspiradora per als nins.

Els nins aprenen i expressen el ritme i la melodia formant els seus propis patrons rítmics i melòdics de manera imaginativa i interpretativa.
L’exposició regular a un ambient ric musicalment amb les experiències apropiades per al desenvolupament fomenta les habilitats musicals del seu fill, així com el seu creixement i desenvolupament en moltes altres àrees essencials per a l’ escola i la vida.
Tu pots donar al teu nin en edat preescolar tot això amb Music Together, ja sigui participant en les nostres classes de Family sessions o mitjançant Music Together in School quan s’uneixen al pla d’estudis de l’ escola o escola d’ infants.

Participació de la família.

La participació dels pares és un component integral del programa Music Together.
Cada nin porta a casa les col·leccions quadrimestrals amb les quals treballem que inclouen 2 CDs i un llibre de cançons amb les partitures, lletres i il·lustracions per a que la família gaudeixi de les cançons a casa fomentant:
• La participació en la comunitat escolar.
• L’aprenentatge i desenvolupament musical
• El desenvolupament del llenguatge i alfabetització emergent
• El desenvolupament social i emocional
• La cognició i coneixement general
• El desenvolupament físic i motor
• Enfocaments per a l’ aprenentatge


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada